Blogs

HVAD BETYDER DET AT VÆRE EN SOCIAL ØKONOMISK VIRKSOMHED?

blindes arbejde - haandtrukne borster

Blindes Arbejde er en social økonomisk virksomhed, der siden 1929 har haft som mission at skabe arbejdspladser til mennesker med et synshandicap. Men hvad betyder det egentlig at være en social økonomisk virksomhed?

Som Social økonomisk virksomhed opererer vi på samme markedsvilkår som alle andre almindelige virksomheder. Vi producerer produkter indenfor de traditionelle håndværksfag; børstenbinder, vævning, stole og kurveflet, som vi sælger i vores butikker og til erhvervskunder. 

Når direktøren ikke kun skal lede og fordele, men også skal forberede dagens morgenmad til medarbejdere.

Det er næsten umuligt ikke at lægge mærke til, at det i dag er kvindernes internationale kampdag. Og hvad er mere nærliggende end at hylde de kvinder, der hver dag leverer en kæmpe indsats i Blindes Arbejde. Dem der er med til at skabe en organisation, der ikke blot producerer fantastiske produkter, men som også er med til at skabe en hverdag og et dagligt holdepunkt for en lang række af mennesker med et synshandicap.

BA Akademi og første EGU uddannet elev

Butiksmedarbejdere på AMU kursus

I år har opbygningen af et BA Akademi for vores butiksmedarbejdere været i fokus og 22 medarbejdere gennemførte deres første AMU kursus i Salg. Det er et spændende samarbejde med Niels Brock Handelsskole hvor vi finder nye veje til at få butiksmedarbejdere uddannet, så de kan få kompetencegivende uddannelse. BA Akademi har både en intern kursusdel bestående af workshops i praksis - altså i butikkerne og en ekstern uddannelsesdel via AMU kurser. Vi er stolte over at alle der kunne deltage i AMU kurset kom igennem. Det var et stort øjeblik at uddele AMU kursus beviserne i september.

Sider

Abonnér på RSS - blogs